Flow Stúdió
"Nem ismerünk lehetetlent"

Egészség egyszerűen, természetesen

esszenciális olajokkal 

Hogy mi is az esszenciális olaj vagy illóolaj? - Illóolajnak nevezzük a számos növényben megtalálható természetes olajat. 

Az illóolajat tartalmazó növények jótékony hatásait már több ezer éve feljegyezték, ám a vegyi eredetű gyógyszerek elterjedésével ez a tudás jelentősen háttérbe szorult. Az illóolajok modern használata a hagyományos bölcsességet, a tudományos kutatásokkal kombinálja  a természetes egészségügyi megoldásokért. 

Az illóolajok általában több aromás alkotórészt tartalmaznak, amelyekből összeáll az általunk is érezhető aroma. E tulajdonságuk miatt az illóolajokat régóta használják parfümök, kölnik és más illatos termékek készítésére. Mivel a szaglásunk szorosan kötődik az emlékezethez, valamint agyunk érzelmi és stresszközpontjához, számos illóolaj aromájának nagy hatása lehet életünk ezen területeire. Az illóolajok ilyen felhasználást nevezik aromaterápiának. 

A közelmúltban felfedezték, hogy számos illóolaj többre is képes a szaglószervünk stimulálásánál. A tudományos kutatások sokról bebizonyították, hogy gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek: baktériumölő, rákellenes, antioxidáns, stresszoldó, gyulladáscsökkentő,  illetve  más kedvező hatásaik is vannak. 

Különböző jótékony tulajdonságaik miatt az illóolajokat már nemcsak aromatikusan, hanem helyi kezelésekre is használják (közvetlenül a testen), sőt, belsőleg is alkalmazzák a test természetes védekező mechanizmusainak támogatására. 

Az illóolajok aromatikus felhasználása

Felhasználásuk legegyszerűbb módja, ha egyszerűen belélegezzük az olaj aromáját. Belélegezhetjük közvetlenül az üvegből is, vagy cseppenthetünk 1-2 cseppet a tenyerünkbe és kezünk összedörzsölése után tenyerünket az orrunkhoz tartva mélyeket lélegezhetünk. 

A folyamatos aromaterápiás használathoz diffúzorral párologtassa az illóolajat a levegőben. A diffúzorok között vannak egyszerű párologtatók, amelyek szétszórják az aromás összetevőket a levegőben és vannak ultrahangos vagy porlasztó diffúzorok, amelyek ultrahangos rezgésekkel vagy a hideg levegő mozgatásával alakítják az olajat finom köddé az intenzív terápiás alkalmazáshoz. 

Helyi alkalmazás

A helyi alkalmazás azt jelenti, hogy az illóolajat közvetlenül a bőrön, hajon, szájon, körmökön vagy a test más részein alkalmazzuk. Az illóolajokat esetenként használhatjuk higítatlanul (azaz "tisztán") egy kisebb testfelületen. A másik módszer, hogy úgynevezett hordozóolajhoz adagoljuk (növényi vagy magolajhoz, pld. frakcionált kókuszolaj, olíva, mandula, jojoba, szezám, stb. ), ha a test nagyobb részén alkalmazzuk, vagy ha az illóolajat higítva, gyerekek bőrére vagy érzékeny bőrre alkalmazzuk. Az illóolajak helyi használatának legáltalánosabb módjai a következők:

- közvetlen felvitel: közvetlenül a kívánt helyre csepegtetjük vagy a kezünkbe csepegtetve oszlatjuk el a kívánt területen. 

- masszázs: általában hordozóolajjal elkevert illóolajat oszlatunk el a bőrön és kézzel bemasszírozzuk. 

- borogatás: ezzel a technikával meleg vagy hideg nedves törülközőt helyezünk a bőrre, hogy az illóolaj még mélyebbre hatolhasson a szövetekbe.

- fürdők: az illóolajakat gyakran adagoljuk fürdővízbe, ekkor az olaj a fürdővízből kerül rá a bőrre. 

Az illóolajok belsőleges alkalmazása

Sok illóolaj biztonságosan alkalmazható belsőleg is a legtöbb felnőtt számára, de vannak, amelyek használatát kerülni kell. Ha az illóolajon az van feltüntetve, hogy táplálékkiegészítőként biztonságosan alaklamazható, akkor belsőleg az előírás szerint adagolható. Amennyiben ez az információ nincs feltüntetve, akkor kerülje az olaj belső használatát! 

Az illóolajok belsőleg történő használatának legáltalánosabb módjai a következők:

- kapszula: több cseppet egy üres kapszulába helyezünk, a kapszulát lezárjuk és bő folyadékkal lenyeljük. 

- ital : 1-2 csepp olajat cseppentünk egy pohár vízbe (teába,tejbe, kávéba, narancslébe stb...) és megisszuk. 

Próbálja ki a DoTerra minsőségi termékeit!

- a DoTerra olajok előállításához használt növényeket az arra ideális területen termesztették és aratták

- termékei 3. fél által teszteltek és bevizsgáltak

- CPTG minősítéssel rendelkeznek, mely azt jelenti, hogy több mint organikus, töltőanyagoktól és növényvédőszerektől, illetve idegen szennyeződésektől mentes.

- az esszenciális olajok 50-70-szer hatékonyabbak mint a gyógynövények

Ha szeretné megtudni, mi az Ön személyes illata - illatkeveréke, akkor kérje  érzelmi aromaterápiával egybekötött numerológiai elemzésem.

Engedje, hogy az illóolajok jobbát tegyék az Ön életét is!

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre az illóolajok használatával és mindez természetesen. 

Ha szeretne többet is megtudni az esszenciális olajok csodálatos világáról, keressen bátran vagy jöjjön el egy élő illóolaj bemutatóra!

Várom sok szeretettel!


 Kalyó Ildikó

DoTerra esszenciális olaj tanácsadó

flow2912@gmail.com

06-20-414-4321              


Következő illóolaj bemutató dátuma:


- 2019. májusban - Cím: 1078 Budapest, Damjanich u. 38. utcai bejárat - Flow Stúdió - a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges a fenti telefonszámon vagy email címen!UA-61700373-1